Recept: Lasagne-salade

lasagne-salade
We kennen lasagne natuurlijk vooral gestapeld en als ovenschotel maar lasagnebladeren kun je ook net als andere pasta in water koken en er een lekkere pastasalade mee maken. Net even anders!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 125 gram lasagnebladeren
– 250 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
– 1 bol mozzarella (in plakjes)
– 2 eetl. olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1,5 eetl. basilicumblaadje
– 50 gram rucola
– zout & peper

Zo doe je dat:
– Kook de lasagne in ruim water zo’n 8 minuten
– Meng intussen de gehalveerde tomaatjes, de plakjes mozzarella, de olijfolie, knoflook, basilicum en wat zout en peper in een grote schaal
– Giet de lasagne af
– Leg een lasagneblad op een bord en verdeel er een klein handje rucola en een lepel tomaat-mozzarellamengsel over
– Leg nu weer een lasagneblad op het geheel en stapel op deze wijze door
– Eindig met het tomaat-mozzarellamengsel

Simpel toch? Eet smakelijk!

  • Tip: ook lekker als lunch!

Leave a Reply