Recept: Healthy Lasagne

20140618-135202-49922374.jpg

Zoals je in mijn weekmenu hebt kunnen lezen, stond afgelopen maandag deze heerlijke healthy lasagne op tafel. Helemaal opgebouwd uit groente, dus zonder pasta. Lekker en gezond dus.

Hoe je ‘m maakt, lees je hieronder!

Dit heb je nodig: (voor 2 pers)
– 3 aubergines 

– 1 eetl kokosolie
– 500 ml tomatensaus
– 4 theel. oregano
– 30 gram geraspte parmezaanse kaas
– Verse basilicum
– 2 eieren
– peper en (zee)zout

Extra: ovenschaal

Zo doe je dat:
– Was de aubergines, snijd de kroontjes eraf en snijd ze in de lengte in dunne plakken (dit worden namelijk de lasagnebladen).
– Smeer de plakken aubergine in met kokosolie en besprenkel ze met peper en zout.
– Gril de plakken voor 15 minuten in de oven (op grilstand dus 😉 )
– Vet de ovenschaal in met wat kokosolie.
– Als de plakjes aubergine gegrild zijn, haal je ze eruit en verwarm je de oven voor op 180 graden.
– Verdeel een laag gegrilde aubergineplakjes over de bodem van de ovenschaal.
– Bestrijk deze laag met wat tomatensaus.
– Verdeel er een aantal blaadjes basilicum overheen (zo’n 6 a 7)
– Besprenkel deze laag met een klein laagje parmezaanse kaas.
– Bouw de lasagne op dezelfde manier op tot de schaal vol is en giet de 2 geklutste eitjes er als laatste overheen.
– Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven en dan is het nog een kwestie van wachten.

Eet smakelijk!

Unknown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *