Recept: Linzen met wortel van Zonnatura

DSC_0414
Al eerder schreef ik over de makkelijke en gezonde maaltijden van Zonnatura, denk aan de quinoa met tomaat en olijf.. Dit keer probeerde ik de variant ‘Linzen met wortel’. Met nog wat zelf toegevoegde ingredienten werd ‘t een goedgevuld feestmaaltje..

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 1 pakje linzen met wortel van Zonnatura
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 75 gram geraspte boerenkaas
– een klein handje gemengde zaden
– 2 scheutjes balsamico-azijn
– 1 eetl. creme fraiche
– 1 eetl. (kokos)olie
– peper en zout

Zo doe je dat:
– Was de courgette en snijd deze in blokjes.
– Snijd vervolgens de ui in halve ringen.
– Bereid de linzen met wortel au-bain marie in een pan (zie verpakking).
– Verhit wat (kokos)olie in een wok- of koekenpan en bak hierin de blokjes courgette en de ui voor zo’n 3 minuten.
– Voeg vervolgens een eetlepel creme fraiche en 2 scheutjes balsamico-azijn toe. Roer alles goed door elkaar.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Mix de linzen (met wortel) en het groentemengsel.
– Strooi als laatste de kaas over je gerecht en sprenkel wat gemengde zaden eroverheen.

Tast toe!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *