Recept: Luchtige amandelcake!

DSC_0002 Om de zoveel maanden organiseer ik met 3 vriendinnen een gezellige High-Tea bij één van ons thuis. Iedereen maakt wat lekkers en neemt haar sterke verhalen mee.. Voor mij altijd weer een uitdaging om wat lekkers maar zeker ook iets gezonds mee te brengen. Deze keer is dat weer perfect gelukt dankzij een recept dat ik vond via leukerecepten. Hier en daar heb ik het recept wat aangepast om er een gezondere variant van te maken. Een luchtige amandelcake a lá MissFit dus…

Wat heb je nodig?
– 4 biologische eieren
– Schil van 1 (bio)citroen
– ½ theel kaneel
– 180 gr amandelmeel (te koop bij de natuurwinkel)
– 4+4 eetl kokosbloesemsuiker
– Amandelen om te garneren
– 2 eetl honing
– Kokosolie om mee in te vetten

Hoe doe je dat?
– Verwarm de oven op 190 graden.
– Splits de eidooiers van het eiwit en klop het eiwit met 4 eetl kokosbloesemsuiker met een mixer stijf. Het schuim moet goed stijf zijn zodat er zachte pieken ontstaan.
– Mix daarna in een andere kom de eidooiers, citroenschil, kaneel en 4 eetl kokosbloesemsuiker met een mixer romig.
– Spatel het amandelmeel erdoorheen tot er een stevige massa ontstaat. Meng beetje bij beetje het eiwitmengsel door het beslag. In het begin gaat dit misschien wat stroef maar als alles er doorheen gespateld is, ontstaat er een romig beslag.
– Vet een taart of quichevorm in met een beetje kokosolie en giet het beslag erin.
– Zet de taart zo’n 35 minuten in de oven. Het beslag komt nog een klein stukje omhoog.
– Laat de cake daarna wat afkoelen en schenk er honing over en garneer met amandelen.

Succes gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *