Recept: Makkelijke couscous-salade

20140613-134913-49753685.jpg

Deze couscous-salade valt in de categorie weinig tijd/zin wel lekker en gezond willen eten.
Binnen 15 minuutjes heb je deze goedgevulde salade op tafel staan..

Dit heb je nodig: (voor 4 pers.)
– 2 grote koppen couscous
– 4 grote koppen kokend water
– 1 rode paprika
– halve komkommer
– een half blikje wilde zalm (ongeveer 100 gram)
– 200 gram sperziebonen
– feta (in blokjes)
– olijfolie
– 1 eetlepel mayonaise
– (zee)zout
– versgemalen peper

Zo doe je dat:
– Schep de koppen couscous in een grote schaal.
– Voeg hierbij de koppen water toe.
– Dek de schaal af met bijvoorbeeld een bord zodat de couscous en water lekker kunnen stomen.
– Snijd ondertussen de kontjes van de sperziebonen af en snijd de boontjes doormidden, even wassen en zo’n 5 minuten koken.
– Tijdens het koken en stomen kun je de paprika in reepjes snijden en de komkommer in kleine blokjes.
– Giet de sperzieboontjes af en voeg de paprika, komkommer en wilde zalm toe. Mix even door elkaar.
– Bekijk even of de couscous al het water heeft opgenomen en besprenkel wat olijfolie over de couscous, roer de korreltjes los met een vork.
– Voeg de groenten, de feta en de zalm toe aan de couscous en mix goed.
– Breng op smaak met wat peper en zout en schep er een lepeltje mayonaise doorheen.
– Nog een keertje goed mengen en voilaaaaa…

Een heerlijke frisse salade in een handomdraai.

Eetse!

* Het schaaltje op de foto is trouwens van Blokker. Supercute toch 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *