Recept: Makkelijke tonijnschotel met courgette en mozzarella

20140710-155624-57384721.jpg

Weer een fijn recept deze keer. Heerlijk licht en gezond! In een handomdraai gemaakt met hele gebruikelijke ingrediënten. Daar houd ik van. Natuurlijk vind ik het ook wel eens leuk om een uitschieter te maken met de gekste en apartste producten die je in speciale winkeltjes moet halen maar als ik een dag gewerkt heb en ik ‘s avonds lekker snel aan tafel wil schuiven, gezond EN lekker wil eten, is dit weer een hele geschikte.

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 1 blikje tonijn
– 3/4 courgette
– 2 tomaten
– 1 bol mozzarella
– 200 ml creme fraiche
– 1 ui
– peper en zout
– olie (om in te vetten)

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 180/190 graden.
– Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
– Snipper de ui en voeg deze bij de tomaten in een schaal.
– Laat de tonijn goed uitlekken en meng deze door het tomaten/uimengsel.
– Schep dan de creme fraiche erdoor, wat peper en zout en nog even goed mengen.
– Vet de ovenschaal in met wat olie (kokos of olijf).
– Was de courgette en snijd deze in ronde plakjes.
– Bedek de ovenschaal met een laagje courgette.
– Verdeel vervolgens het gemaakte mengsel over de courgette.
– Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de ovenschaal.
– 20 minuutjes in de oven en voila!!

Eetse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *