Recept: Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep
Het vorige recept dat ik deelde waren de heerlijk knapperige spelt pitabroodjes en deze kun je heerlijk dopen in deze Mexicaanse bonensoep met o.a. mais, bonen, tomaten en fijne kruiden. Van dit soepje krijg je het heerlijk warm en kun je er weer even helemaal tegenaan. Powersoepje dus.

Dit heb je nodig (2 kommen soep):
– 200 gram mais
– 400 gram gepelde tomaten
– 400 gram zwarte bonen (uitgelekt zo’n 240 gram)
– 4 teentjes knoflook
– 1 theel. chilipoeder
– 1 theel. komijnzaad
– 700 ml groentebouillon
– scheutje olijfolie
– 1/2 limoen
– 1 groene peper
– 1/2 avocado

Zo doe je dat:
– Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie
– Voeg nu de (uitgelekte) mais toe en bak dit een paar minuten
– Voeg nu de fijngehakte knoflook, de chilipoeder en het komijnzaad toe
– Vervolgens mag de bouillon erbij, net zoals de gepelde tomaten en de uitgelekte zwarte bonen
– Laat het geheel zo’n 2 minuten lekker pruttelen zodat de soep wat dikker wordt
– Snijd de avocado in plakje en de peper in ringetjes;
– Besprenkel de soep met het sap van de limoen
– Vul de kommen met soep en decoreer wat met de avocado en peperringetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *