Recept: Mexicaanse omelet

DSC_0116
Snel, simpel en superlekker! Deze mexicaanse omelet legt een perfecte bodem als je nog een hele avond door moet, naar een feestje, een vergadering, etc. Ik maakte dit gerecht voordat ik naar een wijnproeverij ging waar ik een goede bodem voor kon gebruiken.

Dit heb je nodig (2 pers):
– 2 eieren
– 1/2 blik tomatenblokjes (200 gr)
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 50 gr witte bonen
– 50 gr kidneybonen
– 1tl komijn
– 1 tl oregano
– handje peterselie
– zout
– kokosolie (of olijfolie)

Zo maak je dat:
– Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan met wat kokosolie (of olijfolie).
– Was de paprika, ontdoe hem van de zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Bak de paprikablokjes kort mee.
– Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
– Was de bonen en voeg ze toe aan de tomaten.
– Breng de tomatensaus op smaak met komijn, oregano en een snufje (zee)zout.
– Maak 2 holtes in de saus en breek in elk gat een ei.
– Hak de peterselie fijn en verdeel deze over de omelet.
– Serveer het pannetje direct!

(bron recept: Voedselzandloper (kookboek). ietwat aangepast door MissFit)

Leave a Reply