Recept: Minestrone-soep

DSC_0172
Makkelijk en lekker en deze variant is ook lekker vullend zodat je bijvoorbeeld bij weinig tijd of gewoon omdat je daar zin in hebt een lekker soepje als diner kan eten. Extra makkelijk is natuurlijk als je deze soep al van te voren maakt en invriest; kwestie van ontdooien en je hebt binnen 5 minuten een lekkere soep op tafel.

Dit heb je nodig: (2-4 personen)
– 200 gram spekblokjes
– 1 rode ui, fijngesnipperd
– 2 tenen knoflook, geperst (of knoflookpoeder)
– 2 blokjes kippen- of groentebouillon
– 450 ml kokend water
– 2 wortels, geschrapt en gehakt
– 800 gram tomatenblokjes uit blik
– 200 gram pastaschelpjes

Zo doe je dat:
– Bak de spekblokjes, de uit en de knoflook zo’n 5 minuutjes
– Roer intussen de bouillonblokjes door het kokende water
– Doe de wortels, tomaten en bouillon in de koekenpan bij de spekjes
– Breng de soep aan de kook en laat alles voor 15 minuten doorpruttelen op middelhoog vuur
– Breng op smaak met zout en peper
– Voeg vervolgens de droge pasta toe en kook deze 10 minuten mee
– Serveer eventueel met nog wat geraspte kaas eroverheen!

Mmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *