Recept: Mosterdsoep met kip

mostersoep
Soep is eigenlijk altijd goed maar wanneer de herfst langzaam maar zeker nadert, krijg ik ook steeds meer zin om weer verschillende soepjes te maken. Een van mijn favorieten is de mosterdsoep. Dit keer maakte ik een lekkere romige variant met kip!

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 25 gram roomboter
– 1 sjalotje
– 25 gram bloem
– 50 ml droge witte wijn
– 0,5 liter kippenbouillon (afgekoeld)
– 100 gram kipfilet
– 50 ml slagroom
– 1 eetl. grove mosterd
– 3 cm prei, in fijne ringetjes

Zo doe je dat:
– Smelt in een soeppan de boter
– Fruit het sjalotje en voeg de bloem toe. Bak 1 minuutje mee
– Schenk steeds een beetje wijn en bouillon erbij terwijl je met een garde klopt tot je een gladde soep hebt
– Kook de kipfilet in de soep voor ca. 12 minuten
– Neem de kipfilet uit de soep en verdeel deze in stukjes
– Doe de kip terug in de pan samen met de slagroom en mosterd
– Breng het geheel op smaak met peper en zout
– Garneer de soep met de preiringen

Slurp!

Leave a Reply