Recept: Naanpizza met mozzarella en courgette

Naanpizza
Na een lange werkweek vind ik het heerlijk om wat lekkers, makkelijks en toch iets gezonds op tafel te zetten. Deze naanpizza is de perfecte kandidaat voor zo’n vrijdagavond-gerecht! Heerlijk wijntje (of ander lekker drankje) erbij en je weekend kan ingeluid worden. Ik houd ervan.

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 2 naanborden
– 1/2 blikje tomatenpuree
– 1 rode ui
– 1/2 courgette
– 1 bol mozzarella
– 40 gram gemengde jonge bladsla
– 1/2 eetl. rode wijnazijn
– 1 eetl. (kokos)olie
– 2 eetl. olijfolie

Zo doe je dat:
– Verwarm eerst de oven voor op 220 graden
– Leg een bakpapiertje op de bakplaat en leg hier de naanborden op
– Besmeer een kant van de naanborden met de tomatenpuree
– Snijd de courgette in blokjes en de ui in ringetjes
– Verhit in een koekenpan de (kokos)olie
– Fruit de ui en bak vervolgens de courgetteblokjes voor 4 min. mee
– Verdeel vervolgens de groenten samen met de mozzarella over de naanborden
– Breng op smaak met peper en zout
– Bak de naanpizza’s 15 minuten in de voorverwarmde oven
– Doe intussen de sla in een grote kom/schaal
– Maak een dressing van de olijfolie, de wijnazijn, peper en zout
– Verdeel de dressing goed door de salade
– Serveer de pizza’s met de frisse salade!

Leave a Reply