Na een lange werkweek vind ik het heerlijk om wat lekkers, makkelijks en toch iets gezonds op tafel te zetten. Deze naanpizza is de perfecte kandidaat voor zo’n vrijdagavond-gerecht! Heerlijk wijntje (of ander lekker drankje) erbij en je weekend kan ingeluid worden. Ik houd ervan.
Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 2 naanborden
– 1/2 blikje tomatenpuree
– 1 rode ui
– 1/2 courgette
– 1 bol mozzarella
– 40 gram gemengde jonge bladsla
– 1/2 eetl. rode wijnazijn
– 1 eetl. (kokos)olie
– 2 eetl. olijfolie
Zo doe je dat:
– Verwarm eerst de oven voor op 220 graden
– Leg een bakpapiertje op de bakplaat en leg hier de naanborden op
– Besmeer een kant van de naanborden met de tomatenpuree
– Snijd de courgette in blokjes en de ui in ringetjes
– Verhit in een koekenpan de (kokos)olie
– Fruit de ui en bak vervolgens de courgetteblokjes voor 4 min. mee
– Verdeel vervolgens de groenten samen met de mozzarella over de naanborden
– Breng op smaak met peper en zout
– Bak de naanpizza’s 15 minuten in de voorverwarmde oven
– Doe intussen de sla in een grote kom/schaal
– Maak een dressing van de olijfolie, de wijnazijn, peper en zout
– Verdeel de dressing goed door de salade
– Serveer de pizza’s met de frisse salade!