Recept: Noodles met tofu en sperziebonen

DSC_0133

Eerlijk gezegd had ik tofu nog nooit gegeten.. wel veel over gehoord. Ik besloot het eens te proberen met dit recept. In de supermarkt vond ik twee grote blokken tofu. Tofu is een vleesvervanger o.a. gemaakt van soja-bonen. De smaak viel me erg mee. Voor dit gerecht marineer je de tofu die dat wel kan gebruiken omdat het anders redelijk smaakloos is. Met de oosterse marinade een heerlijke vervanging voor bijvoorbeeld het stukje kip of reepje beef.

Dit heb je nodig: voor 2 personen
– 2 nestjes noodles
– 200 gram tofu
– 1 paprika (kleur naar wens)
– 200 gram sperziebonen
– 1 eetl. soyasaus
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl. (kokos)olie
– 1 theel. sambal
– 3 eetl. ketjap
– 2 eetl. ongezouten pinda’s

Zo doe je dat:
– Laat je tofu goed uitlekken en snijd ze in blokjes (ong. zo groot als kipfiletblokjes).
– Dep de blokjes aan beide kanten droog met een keukenpapiertje.
– Doe de tofublokjes in een schaal en meng ze met de sambal en ketjap.
– Laat dit even staan ter marinering.
– Ontdoe de sperziebonen van de kontjes en snijd de bonen doormidden.
– Was ze goed en kook ze zo’n 8 minuten in ruim water.
– Breng zo’n 800 ml water aan de kook in de waterkoker of pannetje en laat de noodles weken tot ze zacht worden en loskomen.
– Hak nu de ui en de knoflook fijn en fruit deze in wat (kokos)olie.
– Voeg nu de gemarineerde tofu toe en bak ze zo’n 5 minuten goudbruin.
– Haal de tofublokjes weer uit de pan en voeg nu de in stukjes gesneden paprika toe.
– Bak dit voor een paar minuten en voeg nu ook de sperziebonen toe met een eetlepel aan soyasaus.
– Even goed roerbakken.
– Voeg de tofu en de noodles toe en meng alles goed door elkaar.
– Het geeft natuurlijk een extra oosters sfeertje als je dit gerecht in kommetjes serveert.
– Strooi er nog wat pinda’s overheen en het is helemaal af!

食いつぶす (= eet smakelijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *