Recept: ovenschotel met sperziebonen en bloemkoolpuree

DSC_0596
Een ovenschotel met lekker veel groente waarbij je toch zou zweren dat er aardappel in zit. Think again! Deze schotel zit echt propvol groente door de heerlijke bloemkoolpuree in plaats van aardappelpuree.

Dit heb je nodig (voor 2-3 personen):
– 300 gram gehakt
– 300 gram sperziebonen
– 1 bloemkool
– 1 pak Heinz tomato frito
– 1 ui
– scheutje Alpro Soya Rice Cuisine
– 2 theel. oregano
– strooikaas
– (kokos)olie

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Dop de boontjes en snijd de bloemkool in roosjes
– Kook de boontjes en de bloemkoolroosjes in ruim water gaar in zo’n 10 minuten
– Pel en snipper de ui
– Verhit een hapjes- of wokpan met een eetlepel (kokos)olie erin
– Fruit de ui en voeg vervolgens de gehakt toe, bak deze rul
– Voeg nu de tomato frito toe en breng op smaak met de oregano
– Laat dit even pruttelen
– Vet een ovenschaal in en gebruik het gehaktmengsel als bodem
– Giet de sperziebonen af en verdeel deze over het gehaktmengsel in de ovenschaal
– Giet nu ook de bloemkool af en pureer deze samen met een scheutje Rice Cuisine tot een puree (met staafmixer of blender)
– Verdeel nu de bloemkoolpuree over de sperziebonen
– Wat strooikaas erover en 15 minuutjes in de oven

Tast toe!

 

1 Comment on Recept: ovenschotel met sperziebonen en bloemkoolpuree

  1. The Sweaty Sportsbra
    maart 19, 2015 at 3:42 pm (3 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit !
    Ook ik eet het enkel met groenten, maar de bloemkolenpuree is zeker een goed idee ! 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply