Recept: Paprikasoep

paprikasoep
Ik zou er inmiddels een boek van kunnen maken: soepen! Ik ontdek steeds meer lekkere en goedgevulde soepen dat ik ze gewoon elke keer weet moet delen. Van paprikasoep had ik eigenlijk allang gehoord maar nog nooit geproefd, laat staan zelf gemaakt. Daar werd het dus de hoogste tijd voor. Ik kan zeggen: ook dit is weer zo’n verrassend lekkere soep. Je weet niet helemaal wat je kunt verwachten maar bij de eerste hap ben je verkocht. Het proberen waard dus! Extra pluspunt; deze variant is vegetarisch.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 2 eetlepels (kokosolie)
– 1 rode paprika (in reepjes)
– 1/2 ui (gesnipperd)
– 4 zongedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden)
– 0,5L groentebouillon

Zo doe je dat:
– Begin bij een goede voorbereiding en snijd en snipper eerste alle groenten (zoals hierboven aangegeven)
– Verhit in en soeppan de kokosolie
– Fruit de ui hierin en voeg de paprikareepjes toe, bak zo’n 2 minuten
– Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en schenk de bouillon erbij
– Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken
– Haal de soep van het vuur en pureer het geheel in de blender of werk met een staafmixer
– Verdeel de soep over 2 kommen en serveer bijvoorbeeld met een lekker stukje (spelt)brood

Makkelijker kan haast niet.

Tip: Maak wat meer zodat je een lekker soepje hebt voor je lunch van de volgende dag!

Leave a Reply