Recept: parelgortsalade met veldsla & erwten

parelgortsalade
Best een mooi woord; parelgort. Een ronde parelachtige korrel, horend bij de gerstfamilie. Heel erg voedzaam, lekker en vullend. Ik maakte er een heerlijke maaltijdsalade van. Zo gepiept en lekker als lunch of bijgerecht.

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 125 gram parelgort
– 200 gram doperwten (of kikkererwten)
– 1 eetl. olijfolie
– 1/2 eetl. witte wijnazijn
– 1 mespuntje mosterd
– 2 eetlepels verse peterselie
– 25 gram pompoenpitten
– 75 gram dunne wortelreepjes
– 50 gram veldsla

Zo doe je dat:
– Doe de parelgort in een pan en giet er koud wat bij zodat de parelgort ongeveer 2 cm onder water staat
– Breng aan de kook en laat de parelgort op laag vuur zo’n 25 minuten koken
– Verdeel vervolgens de veldsla over 2 borden of in een grote kom
– Doe hier de pompoenpitten en de wortelreepjes bij
– Verwarm de doperwten tot deze koken en giet ze vervolgens af
– Voeg de doperwten, nadat ze een beetje zijn afgekoeld bij de sla
– Voeg wat verse peterselie toe
– Maak een dressing van de mosterd, witte wijnazijn en de olijfolie
– Als de parelgort klaar is, giet je het restwater af en laat je de parelgort nog 5 minuutjes met de deksel op de pan staan
– Voeg vervolgens de parelgort aan de salade toe en meng alles goed
– Verwerk dan de dressing door de salade en je bent klaar om deze heerlijke salade te serveren!

Leave a Reply