Recept: pastasaus met veel groente!

gezonde pastasaus

Al eerder plaatste ik een heerlijk recept voor een healthy pastasaus maar voor variatie is altijd ruimte 🙂 De groente die in deze saus zitten, zijn van het seizoen en daarom extra lekker en natuurlijk ook extra healthy. Tip van flip: maak een lekkere grote pan pastasaus, vul lege groente/sauspotjes met de pastasaus (wanneer deze nog warm is), deksel erop en een uurtje op z’n kop zetten. Zo weck je als het ware de pastasaus en kun je de saus nog lang bewaren; altijd healthy saus bij de hand dus!

Dit heb je nodig:
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 theel. bouillonpoeder (of een fijngemalen bouillonblokje)
– 1 theel. chilipoeder
– 3 stengels bleekselderij
– 4 wortels
– pakje gezeefde tomaten
– 2 paprika’s
– 1 eetl. (kokos)olie

Zo doe je dat:
– Verhit een eetlepel olie in een wokpan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook
– Hak de bleekselderij, de wortels en de paprika fijn en voeg dit toe aan de ui en knoflook
– Bak zo’n 3 minuutjes mee en voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe met 2 theelepels bouillonpoeder en een theelepel chilipoeder. Roer alles goed door
– Laat dit zo’n 5 minuten pruttelen en klaar!

Ik koos naast deze saus voor de glutenvrije pasta van Damhert (zonder tarwe)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *