Recept: Pompoencurry

pompoencurry
Het is volop herfst en dat betekent ook dat de pompoen in het seizoen is. Fijn, want met pompoen kun je zo veel lekkere dingen maken. Een van mijn favorieten is romige pompoensoep maar je kunt pompoen ook heerlijke roosteren of er een lekkere curry van maken. Ik maakte deze pompoencurry samen met bulgur. Lekker en gezond!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 1/2 pompoen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 tomaat
– 1 paprika (ik koos een rode)
– 1 theel. kerriepoeder
– snufje komijn
– zwarte peper
– 150 ml (groente)bouillon
– 100 ml kokosmelk
– kokosolie

Zo doe je dat:
– Snijd de pompoen in blokjes (het schilletje kan eraan blijven als het een biologische pompoen is)
– Snijd de tomaat, paprika en ui in kleine blokjes
– Ook de knoflook mag fijngesneden worden
– Laat wat kokosolie smelten in een (wok)pan en fruit hierin de ui
– Voeg nu ook de paprikablokjes, de knoflook en de kerriepoeder toe, bak dit zo’n 2 minuten
– Voeg nu de tomaat, komijn, bouillon, kokosmelk en een goede snuf zwarte peper toe
– Schep alles rustig om en laat de curry zo’n 15 tot 20 minuutjes doorpruttelen
– Blijft de curry iets te waterig? Giet wat vocht af met behulp van een vergiet
– Bereid de bulgur volgens verpakking en breng op smaak met peper en zout

Eet smakelijk!

Leave a Reply