Recept: Pompoensoep met geitenkaas

Schermafbeelding 2014-02-21 om 15.47.47

Het weer is nog steeds herfstig en als het aan mij ligt mag ‘ie in één ruk overgaan in de lente. Heerlijk! Omdat ik dus nog een beetje in de herfst-sfeer zit, maakte in deze week deze heerlijke pompoensoep met geitenkaas! Lekker romig..

Wat heb je nodig (voor 4 kommen soep):
– 1 pompoen
– 1 á 2 tenen knoflook
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl gemalen komijn
– 3 eetl olijfolie
– 1 liter groente- of kippebouillon
– 150 gr zachte geitenkaas
– 2 tl koriander

Zo doe je dat:DSC_0181
– Verwarm de oven voor op 200 graden en leg wat bakpapier op een bakplaat.
– Snijd de pompoen door midden en schep met behulp van een lepel de zaden en draden eruit.
– Hak de pompoen vervolgens in grove stukken en leg deze op de bakplaat.
– Meng de knoflook met de chili, komijn en olijfolie.
– Bestrijk de pompoenstukken met dit mengsel en plaats de bakplaat voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
– Pureer vervolgens de pompoenstukken in de keukenmachine, voeg eventueel al wat bouillon toe wanneer dit het pureren makkelijker maakt.
– Schenk de puree en de rest van de bouillon in een ruime pan en verhit op een lage stand.
– Verdeel de soep over 4 kommen en voeg de geitenkaas en wat koriander toe!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *