Recept: Prei-schotel met geitenkaas

DSC_0046

In mijn weekmenu van vorige week kwam ook dit lekkere EN makkelijke recept voor. Een heerlijke preischotel met paprika en geitenkaas! Niet zo zwaar op de maag dus ook perfect wanneer je nog een avondje wil gaan sporten bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig: (voor 2 pers.)
– 2 preien
– 1 rode paprika
– 200 gram gehakt
– 100 gram geitenkaas
– Halve theel. tijm
– Peper en zout

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de kontjes van de prei af en snijd de prei over de lengte doormidden. Nu kun je gemakkelijk de prei wassen, zeker in de overgang van het lichtgroene deel naar het donkergroene deel. Daar zit vaak veel zand en aarde.
– Snijd vervolgens de prei in halve ringen en je kunt de prei nu eventueel nog eens wassen voor de zekerheid.
– Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in blokjes.
– Bak het gehakt rul zonder olie met een beetje zout en peper.
– Zet de hitte onder het gehakt wat lager en bak vervolgens in een andere pan de prei met de paprika voor zo’n minuut of 2.
– Voeg vervolgens het gehakt toe aan het groentenmengsel samen met een halve theelepel aan tijm.
– Even kort wokken.
– Sprenkel wat olie in een ovenschaal en schep de helft van het gehakt/groentemengsel over de ovenschaal.
– Verkruimel vervolgens ook de helft van de geitenkaas hier overheen.
– Herhaal deze stap nog eens tot het gehakt/groentemengsel en de geitenkaas op zijn.
– De ovenschaal hoeft maar 10 minuutjes in de oven!

Eet smakelijk! 🙂

DSC_0044

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *