Recept: puntpaprika met bloemkool en couscous

puntpaprikacouscous
Een super makkelijk, gezond en lekker gerecht zijn deze puntpaprika’s met bloemkool en couscous. Ik ben zelf niet zo fan van bloemkool maar op deze manier vind ik het heerlijk! Dus een goede tip voor jezelf of anderen (bijvoorbeeld kinderen) die geen bloemkool lusten. Op deze manier lust vrijwel iedereen ‘t. Heerlijk knapperig door de paprika en de feta is een welkome smaakmaker.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 4 puntpaprika’s
– 0,5 ui (gesnipperd)
– 1,5 eetl. kokosolie
– 1 teentje knoflook
– 0,5 kilo bloemkool (in roosjes gesneden)
– 100 ml kokosmelk
– 125 gram couscous
– 1 eetl. gehakte peterselie
– 50 gram feta (verkruimeld)

Zo doe je dat:
– Verhit de kokosolie in een pan en fruit hierin de ui
– Voeg de knoflook toe en bak kort mee
– Voeg de bloemkool en de kokosmelk toe
– Stoof op laag vuur zo’n 15 a 20 minuten
– Bereid vervolgens de couscous volgens de verpakking
– Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten
– Schep de couscous door de gestoofd bloemkool
– Voeg hier een halve eetlepel peterselie aan toe
– Vul de paprikahelften met het bloemkool-couscousmengsel
– Breng op smaak met peper en een heel klein beetje zout
– Verkruimel de feta over het geheel en verdeel ook de resterende peterselie erover

Enjoy!

Leave a Reply