Recept: romige kip/kerrie uit mini pannetjes

DSC_0390

Een ovengerecht uit mini-pannetjes heeft natuurlijk al iets heel gezelligs, zeker in de koudere maanden. Heb je zelf nou niet van die kleine pannetjes voor in de oven? Dan kun je er ook gemakkelijk een grote ovenschotel van maken.

Dit heb je nodig (2 personen):
1 (biologische) kipfilet
1 prei
1 groene paprika
1 rode ui
200 ml. kookroom
1/2 bouillonblokje opgelost in 150 ml. water
1 eetl. bloem
1 theel. geperste knoflook
(kokos)olie
peper en zout
1 eetl. nootmuskaat
1 eetl. kerriepoeder

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snipper de rode ui en snijd de paprika in stukjes
– Snijd de prei in ringen en was deze goed
– Verhit wat (kokos)olie in een pan en bak hierin de ui paprika en preiringen zo’n 5 minuten
– Roer een eetlepel bloem door het groentemengsel en bak kort mee
– Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met nootmuskaat, kerrie en peper/zout
– Snijd de kipfilet in stukjes
– Fruit de knoflook in wat kokosolie en voeg hier de kipfilet-blokjes aan toe en bak deze zo’n 4 minuten.
– Breng op smaak met wat zout en peper
– Schep wat van het paprika/preimengels in de pannetjes (of ovenschotel) en verdeel hierover de stukjes kip.
– Bedek de kip met het laatste beetje preisaus
– Doe de deksels op de pannetjes en zet deze 25 minuten in de oven

Pas goed op! De pannetjes zijn echt gloeiheet dus handschoentjes aan en goed blazen 😉

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *