Recept: salade met gebakken zalm en geroosterde wortel & pastinaak

Gezonde salade
Dit gerecht is heerlijk als lunch maar kan zeker ook opgediend worden als avondmaaltijd. Deze salade is namelijk erg rijk aan voedingsstoffen en vult daarom goed!

Dit heb je nodig (voor 2 pers.)
– 2 stuks zalmfilet
– 200 gram wortels
– 200 gram pastinaak
– 40 gram gemengde noten (ongezouten)
– 1 rode ui
– 200 gram gemengde sla
– 2 eetl. honing
– 2 eetl. mosterd
– 50 ml yoghurt
– peper & zout
– olijf- en kokosolie

Zo doe je dat:
– Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden
– Laat de zalm ontdooien als deze bevroren is. (bijvoorbeeld door in een stukje huishoudfolie in warm water te leggen)
– Schaaf de wortelen en de pastinaak en snijd deze in blokjes
– Snijd de rode ui in partjes
– Hak de noten grof
– Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier de wortels, pastinaak en ui op
– Besprenkel de groenten met peper, zout en wat olijfolie
– Even omscheppen en vervolgens voor zo’n 20 minuutjes in de oven
– Bestrooi vervolgens de zalmfilets met peper en zout aan beide kanten
– Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de zalm voor zo’n 4 a 5 minuutjes aan beide kanten gaar
– Snijd de zalm vervolgens in stukjes
– Meng nu ook de honing, mosterd en yoghurt door elkaar
– Verdeel de gemengde sla over de borden en verdeel vervolgens de geroosterde groenten en de zalm hierover
– Garneer met de honing-mosterddressing en de fijngehakte noten!

Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *