Recept: Sardijnse pasta met mosselen

DSC_0651
Vorige maand kreeg ik van FoodWeLove een zakje Fregula, Sardijnse pastaballetjes die ik ben gaan combineren met mosselen. Een goede, smakelijk en gezonde combi. Daarbij voegde ik wat paprika, uien en tomaten toe!

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 300 gram Fregula (of andere pasta)
– 1 paprika (kleur naar keuze)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 tomaten
– 200 gram gebakken mosselen (uit de diepvries)
– peper & zout
– (kokos)olie

Zo doe je dat:
– Ontdooi de mosselen door ze onder stromend water te houden
– Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook
– Bereid hierin de fregula (of andere pastasoort) zoals op de verpakking is aangegeven
– Snipper de ui en hak de knolfook fijn
– Snijd de paprika en de tomaten in blokjes
– Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook
– Voeg vervolgens de  paprika- en tomatenblokjes toe en bak het geheel voor zo’n 4 minuten
– Voeg de ontdooide mosselen toe en bak deze nog eens 4 minuten al omscheppend op hoog vuur mee
– Giet de pasta af en serveer de pasta, groente en mosselen samen.
– Breng op smaak met zout en peper!

Jummmm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *