Recept: Slawraps met kipsalade

DSC_0110
Lekker en gezond, deze slawraps. In plaats van burrito’s of ander soort wraps gebruik je simpelweg slabladeren. Werkt hetzelfde, is lekker en weer een stukkie gezonder.

Dit heb je nodig: (2 pers)
– 1 gerookte kipfilet
– ijsbergsla
– 1/2 avocado
– 75 gr worteljulienne
– 2 bosuitjes
– 30 gram mais
– 6 cherrytomaatjes
– sap van een 1/2 citroen
– 2 theelepels mayonaise
– 1 theelepel kerriepoeder
– peper en zout

Zo maak je dat:
– Doe de wortel in een kom en voeg daar de maïs aan toe.
– Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en de cherrytomaatjes klein. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan het wortel en maïsmengsel
– Snijd de kip in blokjes of reepjes en voeg deze toe aan de salade.
– Voeg de mayonaise, het citroensap, de kerriepoeder en een snufje zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
– Haal grote bladeren van de krop ijsbergsla en was deze goed.
– Verdeel de salade over een blad en rol dicht. Prik er eventueel een prikkertje in als je het mooi wil serveren.

Simple as it can be! Enjoy!

(bron recept: De Voedselzandloper, met een kleine touch van mijzelf ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *