Recept: Snijbonen met tomaat & knoflook

20140721-203145-73905879.jpg

Dit gerecht zou je zowel als hoofdgerecht kunnen eten en als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekker stukje vis of bij de bbq!

Dit heb je nodig: (voor 2 pers.)
– 500 gram snijbonen
– 250 gram cherrytomaatjes
– 2 tenen knoflook
– 1 rode peper
– balsamico-azijn
– kokosolie
– peper en zout

Zo doe je dat:
– Snijd de uiteindes van de snijbonen weg en snijd de bonen vervolgens in 3 a 4 stukken (ligt een beetje aan de grootte van de snijboon)
– Zet een klein laagje water in een pan op het vuur.
– Doe de stukjes snijboon in een zeef en hang deze in de pan met water. Let op: zorg wel dat de zeef het water niet raakt anders kan hij aanbranden.
– Stoom de snijbonen op deze manier voor zo’n 5 minuten.
– Snijd intussen de knoflook in stukjes. Snijd de tomaatjes in vieren en hak de rode peper fijn nadat je de zaadlijsten hebt verwijderd.
– Laat wat kokosolie in een wok smelten en voeg vervolgens alle ingredienten toe, inclusief de gestoomde snijbonen.
– Sprenkel wat balsamico-azijn over het gerecht en wok nog een paar minuutjes door.
– Breng nog wat op smaak met zout en peper en je gerecht is klaar!

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *