Recept: Spaanse maaltijdsoep met chorizo

20140530-191644-69404693.jpg

Ole! Om alvast een echt vakantiegevoel te krijgen, maakte ik afgelopen week deze heerlijke Spaanse maaltijdsoep. Rijkgevuld en erg smaakvol! Bijkomend voordeel: totaal niet moeilijk te maken. Binnen ongeveer 15 tot 20 minuutjes heb je deze soep op tafel!

Dit heb je nodig: (voor 4 personen)
– Chorizoworst
– 2 uien
– 2 paprika’s (kies zelf je favoriete kleuren)
– 1 pakje tomato frito (oftewel: tomatensaus)
– 2 blikken kikkererwten (uitgelekt)
– 1 rundvleesbouillonblokje
– 1 theelepel gemalen komijn
– (serveer er eventueel een lekker stokbroodje bij)

Zo maak je dat:
– Kook 750 mililiter in de waterkoker of pan.
– Snijd de chorizo in blokjes, de paprika in reepjes en maak halve ringen van de uien.
– Bak de chorizoblokjes in een (soep)pan zonder olie of boter) in 1 minuut.
– Voeg vervolgens de ui, paprika en komijn toe en bak dit al roerend mee voor zo’n 4 minuten op hoog vuur.
– Voeg de tomatensaus, de kikkererwten en het gekookte water met het bouillonblokje toe.
– Goed roeren en 6 minuten op middelhoog vuur (of stand) laten koken.
– Maak nog wat op smaak met peper en zout en ole!! Je eigen spaanse soep!

Tip: misschien is het handig deze soep niet te serveren op vrijdag 13 juni.. want dan speelt Nederland tegen Spanje tijdens het WK.

Buen Provecho!

Leave a Reply