Recept: Spaanse vispot met rode linzen

Spaanse vispot met linzen
Mijn streven is toch wel om minstens 1x per week vis te eten. En omdat ik in de feestmaand eigenlijk erg veel vlees gegeten heb, besloot ik dat ’t tijd werd voor een inhaalslag. Vorige week al een heerlijk recept met gevulde courgette met tijm. Vandaag een heerlijke en goedgevulde vispan met linzen.

Dit heb je nodig (2 pers.):
– 80 g chorizoworst
– 1 ui
– 1/2 rode paprika
– 400 gram gepelde tomaten
– 400 gram linzen (let op: sommige linzen moeten lang weken, kijk op de verpakking)
– 200 gram zalmfilet
– peterselie
– zout & peper

Zo doe je dat:
– Week de linzen zolang als nodig (bij mij 8 uur dus ’s ochtends al in de week gezet)
– Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui
– Snijd de paprika in reepjes
– Verhit wat olie (heel klein beetje) in de pan en bak de chorizo voor zo’n minuut of 2
– Voeg nu ook de ui toe en bak een minuutje mee
– De paprika mag erbij en we bakken ’t geheel nog zo’n 3 minuten
– Meng nu de gepelde tomaten erdoorheen en schep alles om
– Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan het groente-mengsel
– Breng het geheel aan de kook
– Snijd intussen de ontdooide zal in blokjes en leg deze tussen de linzen (echt even goed ertussen stoppen)
– Doe een deksel op de pan en gaar alles voor zo’n 10 minuten
– Garneer nog wat met peterselie en breng om smaak met zout en peper.

Geniet!

Leave a Reply