Recept: spelt-kaneelbrood

spelt-kaneelbrood
Tijdens pasen wordt vaak veel brood gegeten. Ik ben zelf een echte broodeter maar ik laat het nu al best een tijdje staan. In ieder geval brood met tarwe. Zo af en toe geniet ik zeker wel van een lekker speltbroodje. DIt recept is simpel en erg lekker bijvoorbeeld voor het paas-ontbijt/lunch/brunch.

Dit heb je nodig:
– 500 gram speltbloem
– 300 ml water
– 30 gram roomboter
– 4 eetl. kaneel
– 10 gram zout
– 8 gram gist
– 4 eetl. kokosbloesemsuiker

Zo doe je dat:
– Doe de speltbloem, de gist, het water, zout en 15 gram boter in een beslagkom
– Voeg hier 1/2 eetlepel kaneel aan toe
– Kneed alles tot een stevig deeg
– Dek de beslagkom met het deeg af met een schone theedoek en laat zo’n 30 minuten rijzen
– Rol het deeg uit tot een rechthoek op een bebloemd aanrecht
– Besmeer een kant van het deeg in met gesmolten boter
– Bestrooi deze kant vervolgens met een mengsel van het overige kaneel en kokosbloesemsuiker
– Rol het deeg nu op en vouw de uiteinden naar onderen zodat het deeg in een ingevette of beklede cakevorm/broodvorm past
– Dek de vorm af met de theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen
– Verwarm de oven voor op 220 graden
– Maak ca. 5 schuine snee├źn in de bovenkant van het brood en plaats de vorm in de oven
– Bak het brood voor zo’n 30-35 minuten

Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *