Recept: spelt pitabroodjes

Spelt pitabroodjes
Dit recept is erg gemakkelijk en snel te maken. Pitabroodjes kun je heerlijk combineren met van alles; vullen, als pannenkoekje of wrap gebruiken, lekker scheuren en dippen in een soepje of dipsausje. Dit is een gezonde variant want deze pitabroodjes zijn van speltbloem gemaakt.

Dit heb je nodig: (voor 4 pita’s)
– 175 + 50 gram speltbloem
– 3 gram droge gist
– 120 ml lauwwarm water
– 1 tl zout
– 1/2 eetlepel olijfolie

Zo doe je dat:
– Meng het water met de gist en laat dit 5 minuten staan
– Voeg vervolgens 175 gram bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed dit langzaam
– Voeg nu beetje bij beetje de 50 gram bloem toe en kneed tot je een mooi soepel deeg hebt
– Vet een schone schaal in met (kokos)olie en leg hier het deeg in
– Dek af met huishoudfolie en laat het deeg op een droge en donkere plek rijzen voor een uur
– Na het rijzen, haal je steeds een deel deeg los en hier maak je een platte pita van (op een bebloemd aanrecht); doe dit 4x
– Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur
– Bak de pita zo’n 30 seconden aan de ene kant en 30 seconden aan de andere kant
– Doe dit nog eens maar dan zo’n 1 a 2 minuten per kant totdat ze mooi goudbruin zijn

Ik combineerde deze pitabroodjes met een lekkere mexicaanse soep. Het recept hiervan komt binnenkort online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *