Recept: speltpizza met asperges en rauwe ham

Speltpizza asperges
De asperges zijn alweer een tijdje te verkrijgen en ook dit jaar zijn ze weer erg lekker! Je kunt alle kanten op met asperges; je kunt ze traditioneel eten met ham en kaas, er soep van maken en natuurlijk ook als beleg gebruiken op je pizza. Het laatste heb ik gedaan; op een zelfgemaakte speltbodem.

Dit heb je nodig (1 pizza):
Voor de bodem:
– 500 gram speltbloem
– 7 gram droge gist
– 300 gram lauw water
– 10 gram zout
– olijfolie

Voor de topping:
– 100 gram hüttenkäse
– 200 gram asperges (groen of wit)
– 4 plakken rauwe ham
– 6 cherrytomaatjes (gehalveerd)
– 4 plakjes kaas
– peper en zout

Zo doe je dat:
– Meng de speltbloem met het lauwe water en de gist in een beslagkom.
– Kneed zo’n 2 minuten voordat je het zout toevoegt.
– Kneed vervolgens zo’n 10 minuten door totdat je een soepel deeg hebt.
– Vet een schone kom in met wat olijfolie
– Plaats de deegbol in de kom en dek de kom af met een schone theedoek.
– Laat het deeg zo’n 45 minuten rijzen op een donkere en droge plek.
– Verwarm de oven voor op 250 graden.
– Schil intussen de asperges, snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm en kook deze zo’n 5 minuten in ruim water.
– Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
– Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een platte ronde bodem.
– Leg de bodem op de bakplaat en plaats deze helemaal onderin de oven.
– Bak de bodem voor 7 minuten voor.
– Haal de voorgebakken bodem uit de oven.
– Het beleggen kan beginnen: strijk eerst de hüttenkäse over de pizzabodem uit.
– Beleg nu de overige ingrediënten naar wens.
– Breng alles op smaak met peper en zout.
– Bak nu de pizza af op 250 graden in 7 minuten.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *