Recept: Spinazie-brie stamppot

20140430-101613.jpg

Hoe heerlijk ik het warme zonnetje ook vind wanneer hij zich af en toe van zijn beste kant laat zien, ik kan de winter toch niet helemaal loslaten. Qua eten dan! Vorige week maakte in namelijk ook weer deze heerlijke spinazie-brie stamppot. Toch heeft deze stamppot wel een zomers tintje met frisse cherrytomaatjes. Je vindt het recept hieronder:

Wat heb je nodig: (2 pers)
-750 gram aardappels
– zeezout
– versgemalen peper
– 2 teentjes knoflook
-250 gram cherrytomaatjes
– 125 g brie
– 1 eetlepel roomboter
– 500g panklare verse spinazie
– 75ml crème fraîche
– 2 eetlepels grove mosterd

Zo maak je dat:
– Schil en was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze met wat (zee)zout voor zo’n 20 minuten.
– Pers ondertussen de teentjes knoflook.
– Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden.
– Snijd ook de brie in stukjes.
– Verhit wat boter/kokosolie in een pan en fruit daarin de knoflook voor 1 minuut.
– Voeg de gewassen spinazie pluk voor pluk toe en roerbak dit zo’n 4 minuten zodat de spinazie flink slinkt.

– Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de roomboter en crème fraîche.
– Voeg de spinazie, tomaatjes, de mosterd en brie toe aan de aardappels en roer alles goed door elkaar. De brie zal door de warmte heerlijk gaan smelten.
– Breng nog wat op smaak met zout en peper en je bent helemaal klaar!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *