Recept: Spinazie-zalm lasagne

DSC_0157

Weer eens iets anders dan de standaard lasagne met gehakt en lasagne-saus. Ditmaal de heerlijke smaakcombinatie van zalm en spinazie. Daarnaast is dit gerecht rijk aan omega-3 vetten, kalium, calcium, magnesium en ga zo nog maar even door. Lekker en gezond dus!

Dit heb je nodig: (voor 2 personen)
– 300 gram verse spinazie
– 1 eetl. (kokos)olie
– 3 tomaten
– 200 gram gerookte zalm (in plakken)
– 9 lasagnebladen
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 125 gram ricotta
– 50 gram geraspte kaas
– snufje nootmuskaat
– zout
– peper

Zo doe je dat:

– Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden
– Verhit wat olie in een wokpan en fruit hierin de knoflook
– Was de bladeren spinazie goed en voeg ze in porties toe aan de knoflook en bak de spinazie tot deze geslonken is
– Haal de spinazie uit de pan en laat het uitlekken in een vergiet
– Roer vervolgens de ricotta door de spinazie
– Breng dit mengsel op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat
– Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met 3 lasagnebladeren
– Snijd de tomaten in plakjes en verdeel 1/3 van deze plakjes over de lasagnebladeren in de ovenschaal
– Verdeel nu ook 1/3 van het spinaziemengsel over de tomaten en lasagnebladeren
– Leg nu de helft aan zalm in de ovenschaal
– Bouw vervolgens verder met lasagnebladeren, tomaat, spinaziemengsel en het twee deel zalm
– Leg de laatste 3 lasagnebladeren in de ovenschaal, weer wat plakjes tomaat erbovenop, het laatste deel spinaziemengsel en eindig met een laagje geraspte kaas
– 30 minuutjes in de oven en je huis gaat vanzelf heerlijk geuren!

 

Bon Apetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *