Recept: spinazie zalm-pasta

20140511-161520.jpg

Dit heerlijke en makkelijke recept heb je in een handomdraai op tafel! Let op: maak niet te weinig, dit vraagt om een tweede opschepronde. Natuurlijk is pasta niet het allergezondste ingredient maar wel erg lekker. Kies voor een volkorenpasta om zo toch wat goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Een keertje zondigen zorgt voor meer uithoudingsvermogen binnen je gezonde levensstijl. Het allerbelangrijkste is: GENIET!

Dit heb je nodig: voor 4 pers.
– 300 gr penne
– 300 gr spinazie a la creme (of 600 panklare spinazie, je hebt dan ook kookroom nodig)
– 200 gr gerookte zalm.
– versgemalen zwarte peper
– 50 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je dat:
– Kook de penne in ruim water volgens de aanwijzing op de verpakking.
– Laat de spinazie smelten en warmen in een grote pan op middelhoog vuur.
– Snijd intussen de gerookte zalm in stukje van ongeveer 1 centimeter.
– Giet de penne af en voeg deze bij de spinazie.
– Voeg ook de zalm toe en maak af met wat peper.
– Meng alles goed door elkaar.
– Maak de borden op en geef een heerlijke finishing touch door wat parmezaanse kaas over je gerecht te strooien.

BON APETITO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *