Recept: Stamppot italiano met courgette

DSC_0532
Boerenkool, zuurkool, andijviestamppot.. Het is weer het seizoen van de stamppotten. Natuurlijk is het hartstikke lekker om je stamppot op een traditionele wijze klaar te maken maar je kunt ook jezelf en je tafelgenoten eens verrassen met een stamppot deluxe. Het kost je waarschijnlijk net zo veel tijd maar je zet toch net even wat anders op tafel/je schoot!

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 400 gram aardappels
– 1 courgette
– 1/2 potje zongedroogde tomaten
– 75 ml crème fraiche
– 1 blokje groentebouillon
– 100 gram spekblokjes
– 1 teentje knoflook
– (kokos)olie
– peper
– klontje (room)boter
– Verse basilicum

Zo doe je dat:
– Schil de aardappels en snijd ze doormidden
– Zet een pan water op het vuur en los het bouillonblokje hierin op
– Voeg de aardappels toe en kook deze zo’n 15 minuten
– Bak ondertussen de spekjes krokant in een pan, haal ze daarna uit de pan en leg ze even op een schoon keukenpapiertje
– Snijd de courgette in kleine blokjes
– Verhit wat (kokos)olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg vervolgens de courgette-blokjes toe
– Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes
– Voeg de stukjes tomaat toe aan de courgette in de pan
– Bak een paar minuutjes mee
– Giet de aardappels af en stamp ze fijn in de pan
– Schep een klontje boter en de crème fraiche door de aardappelpuree
– Voeg vervolgens de spekjes, de tomaatjes en courgette toe aan de aardappels en hussel goed
– Breng op smaak met wat peper
– Snijd de basilicum in stukjes en meng dit nog even door de stamppot.

Adem heel diep in en roep: AAN TAFEL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *