Recept: Stoofpeertjessalade mét geitenkaas

DSC_0067
In de eerste weekupdate liet ik zien dat ik een heerlijke salade heb gemaakt met o.a. stoofpeertjes. Dit gerecht past eigenlijk precies bij het weer. Het is wel winter maar een frisse (bijna zomerse) salade gaat er best in. Vaak worden stoofperen bereid met veel suiker. Dit recept is geheel suikervrij, prettig!

Hierbij het recept voor 2 á 3 personen:

Dit heb je nodig:
– 1 kilo stoofperen
– 100 ml rode wijn
– 100 ml balsamico-azijn
– 2 kaneelstokjes of losse kaneel
– 2 eetl citroensap
– Optioneel: Steranijs
– Veldsla
– Magere spekjes
– Geitenkaas
– Honing
– Olijfolie of kokosolie

Zo doe je dat:
– Schil de stoofpeertjes en snijd ze in 4 stukken
– Doe de stukjes peer in een hoge pan en schenk daar de wijn en balsamico-azijn bij
– Voeg vervolgens de kaneelstokjes of 3 flinke snuffen kaneelpoeder toe en 2 eetlepels citroensap
Je kunt eventueel nog steranijs toevoegen voor extra smaak
– Roer alle ingredienten goed door elkaar
– Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook
– Laat vervolgens zo’n 2 uur zachtjes doorkoken
– Prik na 2 uur even met een vork in een peertje, valt hij van de vork? Dan zijn ze goed

– Bak de spekjes aan in olijfolie of kokosolie
– Was de veldsla goed en verdeel over het bord
– Verdeel de stoofpeertjes en de spekjes over de sla
– Brokkel de geitenkaas erover en drapeer met wat honing!

Bon Apetito!!

1 reactie

  1. Wat een fijn idee om stoofpeertjes voor zo’n salade te gebruiken. Weer eens iets anders dan bietjes. Ik vind wat verse tijm en rozemarijn bij de peertjes ook altijd lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *