Recept: Supersnelle en Pure Pompoensoep

DSC_0058DSC_0052

Dit jaar hebben we een heerlijke zomer gehad, al zeg ik ‘t zelf! Genoeg zon, heerlijke temperaturen. Aan deze vreugde lijkt nu zo langzaamaan wel een einde te komen, alhoewel een lekkere nazomer niet ondenkbaar is.

Eerlijk gezegd ben ik best wel toe aan het koudere en gure weer. Het totale verregenen op weg naar werk of huis is natuurlijk wat minder maar hoe lekker in het om dan onder een warme douche te gaan staan en daarna met een pot thee op de bank te gaan zitten onder het zo geliefde ‘dekentje’.

autumn-banner

Bij het herfstige weer hoort natuurlijk ook herfstig eten. En welk ingrediënt past nu beter bij de herfst dan zo’n gezellige oranje pompoen. Ik heb altijd al eens pompoensoep willen maken maar ik dacht altijd dat het heel moeilijk zou zijn. Nou, niets is minder waar. Binnen een handomdraai had ik een heerlijk geurende en romige pompoensoep op tafel getoverd. En aangezien we toch ook zo lekker ‘kneuterig’ bezig zijn, heb ik meteen iets ontzettend fouts maar leuks van mijn pompoen gemaakt. (zie einde artikel)

Over tot het recept.
DSC_0050
Wat heb je nodig?
– 1 kleine pompoen
– 2 tenen knoflook
– 1 ui – versnipperd
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2 groente- of kippenbouillonblokjes
– een blender of staafmixer

Hoe doe je dat?
Snijd de bovenkant van de pompoen af, net onder het stengetje als een soort dakje. Verwijder eerst alle zaden (en dat zijn er nogal wat) met een lepel. Snijd en schaaf dan zo veel mogelijk vruchtvlees uit de pompoen en bewaar dit even in een bakje.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soep- of hoge pan en fruit hierin de ui en de knoflook met een theelepel kerriepoeder. Voeg vervolgens het pompoenvruchtvlees toe en bak dit zo’n 10 minuutje 😉 mee. Voeg 1 liter water toe met de bouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens 20 minuten koken, roer af en toe even. Ik voegde nog wat verse peterselie toe maar dat hoeft niet perse. Schenk de soep vervolgens in de blender of pureer met de staafmixer tot een glad en romig geheel. Voeg wat peper en zout toe (je hoeft geen zout te gebruiken als je hebt gekozen voor kippenbouillon).

Ik heb nog maar een ding te zeggen: Geniet!

DSC_0060

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *