Recept: Tortilla van aardappels, feta en kruiden

tortilla spinazie fetaHet was 1e kerstdag (1961, nee grapje (Flappie) ;-)) maar het was wel 1e kerstdag en we hadden met de familie lootjes getrokken. Ik had uiteraard een kookboek op mijn verlanglijstje gezet tot grote ergernis van vriend want ‘de hele kast staat al vol en je kijkt er nooit in’. Dat eerste is niet waar want je kunt nooit genoeg kookboeken hebben naar mijn mening en dat tweede klopt wel een klein beetje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de meeste inspiratie voor lekkere recepten van internet verkrijg. Het zoekt gewoon makkelijker. Maar een versgedrukt kookboek met prachtige foto’s van de meest heerlijke gerechten kan ik gewoon echt niet weerstaan en wil ik gewoon in mijn kast zetten. Tot mijn geluk trok mijn moeder mijn verlanglijstje en vond ik het mooie kookboek ‘De suikervrije keuken‘ onder de kerstboom. Uit dit kookboek maakte ik dit lekkere recept en deze deel ik graag met jullie!

Dit heb je nodig (voor 4 pers.):
– 250 gram aardappels
– 300 gram verse spinazie
– 5 eieren
– 1 eetl. fijngehakte dille (+ een beetje ter garnering)
– 1 eetl. fijngehakte bieslook ( + een beetje ter garnering)
– 120 gram feta, verkruimeld
– 10 gram boter
– 1 eetl. olijfolie
– (zee)zout en peper

Zo doe je dat:
– Schil de aardappels en kook ze gaar in een grote pan met water
– Doe de spinazie in een vergiet, giet de aardappels erboven af en laat de spinazie door de hitte slinken
– Snijd de aardappels in plakjes en druk overtollig vocht uit de spinazie
– Breek de eieren boven een kom en klop ze iets los met een vork of garde
– Klop de dille en de bieslook erdoor met een beetje peper naar smaak
– Voeg 90 gram feta toe
– Verwarm nu de ovengrill op de hoogste stand
– Verhit zowel de boter als olie in een ovenvaste koekenpan
– Voeg de aardappelplakjes en de spinazie toe en roerbak 1 minuut
– Schenk de eieren erbij en bak de tortilla 2 minuten tot het ei half gestold is
– Bak dan nog ca. 5 minuten zonder roeren
– Strooi de overige feta over de tortilla en zet de pan ca. 6 minuten onder de grill

Bon apetito!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *