Recept: visschotel à la mediterrane

mediterraanse visschotel
Van dit gerecht gaat je keuken heerlijk geuren! Van de variatie van groenten in combinatie met een lekker witvisje.. en om het helemaal chique af te maken ‘afgeblust met een scheutje witte wijn’. Chique en snel! Want met deze visschotel ben je slechts een half uurtje zoet.. 

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 2 eetl. (kokos/olijf)olie
– 250 gram Italiaanse groenten
– 2 tomaten in partjes
– 50 gram zwarte olijven in ringetjes
– 50 ml droge witte wijn
– 400 gram pangasiusfilet
– 1/2 eetl. tijm (of 1 takje)
– peper en zout
– aluminiumfolie

Zo doe je dat:
– Warm de oven voor op 200  graden
– Verhit de olie in een hapjes- of nokpan
– Voeg vervolgens de Italiaanse groenten toe en bak zo’n 3 minuten
– Voeg nu de tomatenpartjes toe en bak deze 2 minuutjes mee
– Verdeel de olijven over de groenten en voeg naar smaak peper en zout toe
– Vet een ovenschaal in en verdeel de groenten over de schaal
– Schenk nu de wijn erbij
– Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof de vis nu zo’n 20-25 minuten in de oven gaar

Smakelijk eten!

Leave a Reply