Een heerlijk romige visschotel met 2 van mijn favoriete visjes. Een lekker witvisje en garnaaltjes! Snel gemaakt, de oven doet de rest…
Dit heb je nodig: (2 pers)
– 2 pangasiusfilets (diepvries)
– 200 gram roze garnalen
– 1 winterpeen
– 2 uien
– 3 tomaten
– 3 bosuitjes
– 1/2 bakje Philadelphia bieslook light
– 2 tenen knoflook
– 3 eetl. geraspte kaas
– 1 visbouillontablet
– peper & zout
– olijfolie
Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Snijd de uien in grove stukken, schil de winterwortel en snijd met een dunschiller aan linten.
– Pers de knoflook en snijd de tomaten in grove stukken. Snijd ook de bosuitjes in ringen.
– Verhit een scheutje olie in een wokpan/hapjespan en fruit daarin de ui met de knoflook en de wortel.
– Verkruimel de visbouillontablet over de ui, knoflook en wortel en laat even smoren.
– Schep het uimengsel uit de pan in een ovenschaal.
– Doe nog wat olie in de pan en bak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur.
– Leg de bevroren pangasiusfilets op het wortel/knoflook/ui-mengsel.
– Bestrooi dit met peper en zout en smeer de vis in met Philadelphia.
– Verdeel de garnalen erover met daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel.
– Bestrooi als laatst de ovenschotel met geraspte kaas en zet de schaal 40/45 min. in de oven.
Eet lekker!
Super lekker, zelfs de kinderen vonden het heel erg lekker. Ze hebben 2x opgeschept! Dat gebeurd niet vaak, dus aanrader en makkelijk te maken.
Wat leuk om te horen! Bedankt, Heidi.