Recept: Visschotel met garnalen en pangasiusfilet

DSC_0216
Een heerlijk romige visschotel met 2 van mijn favoriete visjes. Een lekker witvisje en garnaaltjes! Snel gemaakt, de oven doet de rest…

Dit heb je nodig: (2 pers)
– 2 pangasiusfilets (diepvries)
– 200 gram roze garnalen
– 1 winterpeen
– 2 uien
– 3 tomaten
– 3 bosuitjes
– 1/2 bakje Philadelphia bieslook light
– 2 tenen knoflook
– 3 eetl. geraspte kaas
– 1 visbouillontablet
– peper & zout
– olijfolie

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Snijd de uien in grove stukken, schil de winterwortel en snijd met een dunschiller aan linten.
– Pers de knoflook en snijd de tomaten in grove stukken. Snijd ook de bosuitjes in ringen.
– Verhit een scheutje olie in een wokpan/hapjespan en fruit daarin de ui met de knoflook en de wortel.
– Verkruimel de visbouillontablet over de ui, knoflook en wortel en laat even smoren.
– Schep het uimengsel uit de pan in een ovenschaal.
– Doe nog wat olie in de pan en bak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur.
– Leg de bevroren pangasiusfilets op het wortel/knoflook/ui-mengsel.
– Bestrooi dit met peper en zout en smeer de vis in met Philadelphia.
– Verdeel de garnalen erover met daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel.
– Bestrooi als laatst de ovenschotel met geraspte kaas en zet de schaal 40/45 min. in de oven.

Eet lekker!

2 Comments on Recept: Visschotel met garnalen en pangasiusfilet

  1. Heidi
    februari 9, 2017 at 4:48 pm (10 maanden ago)

    Super lekker, zelfs de kinderen vonden het heel erg lekker. Ze hebben 2x opgeschept! Dat gebeurd niet vaak, dus aanrader en makkelijk te maken.

    Beantwoorden
    • Malou
      februari 9, 2017 at 7:31 pm (10 maanden ago)

      Wat leuk om te horen! Bedankt, Heidi.

      Beantwoorden

Leave a Reply