Recept: Winterse bloemkoolsalade met gehakballetjes!

DSC_0114
Stiekem heeft dit recept de naam Zomerstamp met gehaktballetjes maar je kunt het natuurlijk ook prima eten in de winter als de bloemkool zich in zijn volle glorie aanbiedt en we met z’n allen weer zin krijgen in stampotten. Vandaar dat ik dit recept heb omgedoopt naar de winterse bloemkoolsalade met gehaktballetjes.

Dit heb je nodig: (voor 2 pers.)
– 1 bloemkool
– 40 gram rucola
– 40 gram zongedroogde tomaatjes
– handje bieslook
– peper en zout
– 200 gram kipgehakt
– 1 teen knoflook
– 1 tl komijn
– 1 tl chilivlokken (of poeder)
– 1 tl oregano
– olijfolie

Zo maak je het:
– Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de gehakt. Voeg daarbij de komijn, chili, oregano en wat zout en kneed alles door elkaar.
– Draai gehaktballetje net iets groter dan een pingpongbal.DSC_0112
– Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie op laag vuur rondom bruin.
– Snijd ondertussen de bloemkool in stukjes en was deze.
– Kook de bloemkool in ca. 8 minuten beetgaar in ruim wat met een snufje zout.
– Giet de bloemkool af en stamp fijn met een stamper.
– Snijd de rucola grof en voeg deze toe aan de bloemkool, meng door elkaar.
– Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en meng deze samen met de fijngehakte bieslook door de stamp.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Serveer de winterse bloemkoolsalade met de gehaktballetjes.

Eet lekker!

(bron recept: Het Voedselzandloper Kookboek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *