Recept: winterse sneeuwcake

sneeuwcakeDit jaar sneeuw het hoogstwaarschijnlijk niet met de Kerst! No Worries. Dan halen we toch gewoon de sneeuw naar binnen! Ik maakte een healthy kokoscake met sneeuwglazuur. Ook maken? Lees gauw verder.

Dit heb je nodig:
– 240 gram zelfrijzend bakmeel
– 170 gram kokosbloesemsuiker
– 70 gram kokosrasp
– 160 ml kokosmelk
– 4 eieren
– kokosolie (om in te vetten)
– snufje zout

Voor het glazuur:
– 1 eiwit
– 60 ml water
– 40 gram stevia
– 40 gram kokosrasp

Zo doe je dat:
– Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden
– Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed deze met een stuk bakpapier
– Doe de kokosmelk en kokosbloesemsuiker in een kom en mix door elkaar met een garde
– Voeg 1 ei toe en een eetlepel bakmeel, mix dit ca. 1 minuut.
– Herhaal dit tafereel totdat je 4 eieren en 4 eetlepels bakmeel hebt gemixt met de kokosmelk en kokosbloesemsuiker
– Mix nog 2 minuten door
– Meng in een andere kom de rest van de meel, een snuf zout en 70 gram kokosrasp
– Maak een kuil in het midden en giet hier het natte mengsel in
– Spatel nu alles kort door elkaar heen
– Doe het beslag in de cakevorm en tik de vorm een keer tegen het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen
– Bak de cake nu zo’n 40-45 minuten in de oven
– Laat de cake vervolgens afkoelen en haal de cake uit de vorm

Maak nu het glazuur:
– Klop een eiwit op in een schone kom totdat deze goed stijf is
– Verhit nu 60 ml water met stevia in een pannetje. Laat het suikerwater zo’n 2 minuten zacht pruttelen
– Giet nu het suikerwater bij het eiwit en blijf o’n 2 minuten doormixen
– Strijk nu het glazuur met een spatel royaal over de cake en bestrooi met kokosrasp.

Happy eating!

Leave a Reply