Recept: Witlofsalade met appel en kaneel

20140722-192337-69817484.jpg

Dit keer een heerlijke frisse en zomerse salade. Lekker licht of als bijgerecht, wederom bijvoorbeeld bij de bbq, want hee..met dit weer is niets lekkerder dan die kooltjes ouderwets te laten gloeien en met z’n allen te eten in de avondzon. Wow..klinkt best romantisch he 😉

Dit heb je nodig: (voor 2 pers of als bijgerecht voor meerdere personen)
– 2 stronken witlof
– 1 rode peper
– 1 theelepel kaneel
– 1 grote appel
– anderhalf handje rozijnen
– 2 theelepels peterselie (vers of gedroogd)

Voor de dressing:
– 2 eetlepels (bio) yoghurt
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– snufje peper

Zo doe je dat:
– Snijd de kontjes van de witlof af en snijd de witlof overdwars doormidden.
– Verwijder het harde hart van de witlof en snijd de witlofstronken in stukjes.
– Was de witlof en doe deze in een grote schaal.
– Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
– Hak de rode peper in stukjes en voeg dit samen met de rozijnen toe aan de witlof.
– Snijd de appel in kleine blokjes en doe dit ook bij de witlof, samen met een theelepel aan kaneel.
– Wat peterselie erbij en goed husselen.
– Voor de dressing voeg je eenvoudigweg alle dressing-ingrediënten bij elkaar en mix je dit goed.
– De schaal en de dressing kun je apart serveren of alvast de borden opmaken met wat dressing eroverheen.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *