Recept: Witlofschotel met tomaat en basilicum

DSC_0214
Deze witlofschotel heeft een italiaans tintje en is echt binnen enkele minuten in elkaar gedraaid. Ideaal als je na je werk nog een afspraak buiten de deur hebt of als je weinig zin hebt om uren in de keuken te staan.

Wat heb je nodig: (ong. 2 pers.)
– 4 stukken witlof
– een tomaat
– 4 blaadjes fijngeknipte verse basilicum
– 50 gram geraspte Parmazaanse kaas
– versgemalen zwarte peper

Zo maak je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd het kontje van de witlof en was alle stronken goed.
– Snijd vervolgens de witlof in 4 verticale repen.
– Kook de witlof zo’n 5 minuutjes beetgaar.
– Vet een ovenschaal in (bijv. met kokosolie) en verdeel hier de witlof over.
– De tomaat mag ik kleine stukjes en samen met de fijngesneden basilicum verdeel je dit over de witlof.
– Maak af met wat geraspte Parmazaanse kaas en wat peper.
– Plaats de schotel zo’n 20 a 25 minuten in de hete oven..

Tip! Serveer/eet dit gerecht eventueel met een lekker visje!

Smakelijk eten gegarandeerd!

Leave a Reply