Recept: zalm-komkommer tartaar

zalm-komkommer-tartaar
Jooehoee… it’s the most wonderful time of the year! En terwijl het buiten nog helemaal niet lijkt op de Kerstperiode, zie je al steeds meer lichtjes verschijnen in de voortuinen en achter de woonkamerramen. Kerstmis betekent ook lekker en veel eten. Misschien organiseer je zelf wel een uitgebreid diner of neemt een ieder gezellig wat mee. Waar je iedereen zeker mee doet verbluffen is deze lekker frisse en gezonde zalm-komkommer tartaar als voor- of tussengerecht.

Dit heb je nodig (voor 4 tartaartjes):
– 1 komkommer
– 400 gram verse zalm (in snippers of blokjes)
– 1 citroen
– 25 gram verse bieslook
– 50 ml olijfolie
– peper & zout

Zo doe je dat:
– Snijd de komkommer is kleine blokjes (met schil)
– Doe de komkommerblokjes en de zalm in een schaal
– Breng op smaak met peper en zout
– Rasp de citroen met een fijne rasp en voeg dit samen met 2 eetl. citroensap toe aan de zalm en komkommer
– Hak de bieslook fijn en schep de helft door het zalm/komkommer-mengsel
– Vul een kookring of kommetje met een 1/4 deel van het mengsel en druk goed aan met de bolle kant van een lepel
– Haal de ring omhoog of (als je een kommetje gebruik) leg een schaaltje op je kommetje en draai het geheel voorzichtig maar in een keer om en haal het kommetje omhoog
– Maak nu een dressing van olijfolie en de rest van de bieslook en drapeer dit over je zalm/komkommer-tartaartje.

Et Voila!

Fijne Kerstfeest.

Leave a Reply