Recept: Zalmfilet en papillotte

DSC_0126
Minstens eens per week probeer ik vis te eten vanwege de gezonde vetzuren die we nodig hebben. Dat betekent ook dat ik altijd op zoek ben naar lekkere visrecepten.

Ik vind het heerlijk om vis te laten stomen met allerlei lekkere groenten, kruiden en een fris tintje citroen. Het volgende recept heeft al deze ingredienten in zich.

Dit heb je nodig: (4 pers)
– 4 zalmfilets
– 80 gram verse spinazie
– 1 rode ui
– 4 teentjes knoflook
– 100 gram kerstomaatjes
– 1 citroen
– 4 takjes rozemarijn
– 4 takjes tijm
– peper
– zout
– olijfolie
– 4 vellen bakpapier

Zo maak je dat:
– Leg op ieder velletje bakpapier een plukje spinazie.
– Plaats hierop de zalmfilet en kruid met peper en zout.
– Snijd de ui in halve ringen en plaats deze bij de vis.
– Verdeel ook de tomaatjes over de vis. DSC_0131
– Snijd de knoflook in stukjes en voeg deze bij het vispakketje evenals een takje tijm en rozemarijn.
– Snijd ook de citroen in plakjes en voeg een plakje bij de vis.
– Besprenkel het geheel met wat olijfolie.
– Vouw het bakpapier zo dicht dat het een totaal gesloten pakketje is.
– Plaats een grote koekenpan op een laag vuurtje en leg de pakketjes in de droge pan.
– Stoom de vis ongeveer 15 minuten.

Heerlijk bij een frisse salade!

(Bron recept: Het Voedselzandloper Kookboek, licht aangepast door MissFit.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *