Recept: zelf falafel maken

Falafel
Ik ben zelf dol op falafel, een goeie vleesvervanger die lekker kruidig van smaak is. Falafel kun je heel gemakkelijk zelf maken en zo kun je natuurlijk weer helemaal zelf bepalen wat je wel en niet toe wil voegen aan de ingrediënten. Falafel is heerlijk door een frisse salade en zelfs al borrelhapje.

Dit heb je nodig (voor 10 á 12 falafelballetjes):
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 ei
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theel. koriander
– 1,5 theel. komijn
– 1,5 theel. chilipoeder
– 1,5 theel. peterselie
– 2 theel. bakpoeder
– 1 theel. paneermeel
– 1/2 eetl. (kokos)olie

Zo doe je dat:
– Laat de kikkererwten uitlekken in een vergieten
– Pureer de kikkererwten vervolgens met een keukenmachine of een vork
– Snipper de ui en snijd ook de knoflook fijn
– Meng de ui en knoflook door de kikkererwtenpuree
– Voeg nu ook het ei en de kruiden toe. Roer alles goed
– Voeg nu het bakpoeder en de paneermeel toe
– Zorg ervoor dat het niet zo erg meer plakt. Stem dit af door wat meer paneermeel toe te voegen
– Vorm met je (schone) handen acht balletjes van het mengsel
– Verhit wat (kokos)olie in een pan en bak de falafelballetjes om en om tot ze mooi verkleuren

Zo simpel kan het soms zijn! Eet smakelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *