Recept: zelf pindakaas maken

pindakaas
Zelf pindakaas maken is misschien wel een van de makkelijkste dingen die er zijn.. En je hoeft het natuurlijk niet bij pinda’s te houden. Je kunt ook helemaal losgaan met amandelen, cashewnoten of je maakt gewoon een mix van je favoriete noten. Wat belangrijk is bij het maken van je eigen notenpasta, is dat je een goede keukenmachine hebt. Ik gebruik daarvoor een foodcompressor van Tefal met een vrij krachtige motor. Heb je zelf nou niet zo’n apparaat, vraag en kijk eens om je heen. Wie weet heeft iemand in je familie of onder je vrienden nog wel zo’n keukenmachine staan.

Dit heb je nodig:
– 250 gram pinda’s (of een andere nootsoort)
– 3 eetlepels olijfolie
– optioneel: een snufje zeezout
– Keukenmachine
– Schone lege pot

Zo doe je dat:
– Doe de noten in de keukenmachine en laat deze draaien tot er een kruimelig geheel ontstaat
– Voeg nu de olie toe en laat de machine draaien totdat je een glad mengsel hebt
РHeb je het idee dat het te droog blijft? Gewoon door blijven draaien, het kan even duren voordat de natuurlijke olie uit de noten wordt getrokken
– Gebruik een spatel om de pasta in een pot te scheppen

Tadaaa… je eigen homemade pindakaas!

Leave a Reply