Recept: zuivelvrije & suikervrije aardbeien cheesecake

zuivelvrije cheesecake
Dol ben ik erop: cheesecake! Heerlijk fris met een lekker knapperige bodem. Ik zou haast zeggen dat je mij er voor wakker kunt maken. In reguliere cheesecakes zit nog best wel wat suiker én zuivel verwerkt. Gelukkig kun je heel veel ingrediënten vervangen zonder dat de smaak er minder op wordt. Je gaat ‘t hier beleven; een gezonde aardbeien cheesecake!

Dit heb je nodig:
Voor de bodem
50 gram rauwe amandelen (2 uur weken in water)
50 gram rauwe hazelnoten (2 uur weken in water)
3 eetl. rauwe cacaopoeder
– 150 gr verse dadels (ontpit)

Voor de vulling
100 gram kokosolie
– 300 gram rauwe cashewnoten (2 uur geweekt in water)
– sap en rasp van 2 biologische citroenen
– merg van 1 vanillepeul
– 120 gram honing

Voor de topping
doosje bevroren aardbeien
– 2 eetl honing

Zo doe je dat:
– Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.
– Spoel de geweekte amandelen en hazelnoten af hak ze fijn in de keukenmachine of met de hand (wel voorzichtig doen).
– Voeg de ontpitte dadels cacaopoeder toe en mix tot een mooi deeg.
– Bedek de bodem van de springvorm met het deeg (je kunt hier de bolle kant van een lepel voor gebruiken.
– Hak nu de geweekte cashewnoten fijn in de keukenmachine of met de hand.
– Voeg vervolgens de kokosolie, honing, de vanille en het sap/rasp van de citroenen toe.
– Mix het geheel tot een gladde, romige massa.
– Giet de massa in de vorm en verdeel dit over de bodem.
– Meng nu de bevroren aardbeien met de honing in de keukenmachine tot een puree.
– Giet deze puree in de springvorm en verdeel netjes over de vulling.
– Zet de cheesecake voor een uurtje in de vriezer om op te stijven en zet hem daarna voor gebruik in de koelkast.

Eat & Smile!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *