Recept: Zuurkoolschotel met geitenkaas

20140425-153138.jpg
De lente mag dan al wel begonnen zijn, zo af en toe kan ik zeker nog wel genieten van een goede stamppot of ovenschotel. Zo had ik ontzettend veel zin in zuurkool maar dan net ff anders.

De combinatie van zuurkool, geitenkaas, appel en rozijnen maken een heerlijk friszuur gerecht!

Dit heb je nodig: 4 pers
– 1 tl tijm
– 50 g rozijnen
– 2 appels, in blokjes
– kokosolie
– 1 zakje gekookte wijnzuurkool (520 g)
– 1 kilo aardappels
– 250 g geitenkaas
– ovenschaal

Zo maak je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Schil de aardappels en snijd in 2 stukken.
– Kook de aardappels voor zo’n 25 minuten.
– Smelt wat kokosolie in een braad- of hapjespan en stoof de zuurkool zo’n 5 minuten.
– Meng de appelblokjes, de rozijnen en de tijm door de zuurkool.
– Vet de ovenschaal in met boter/kokosolie.
– Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal.
– Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper.
– Verdeel de aardappelstamp over de zuurkool.
– Verkruimel de geitenkaas over de zuurkoolschotel en zet de schaal voor zo’n 35 minuten goudbruin.

Superlekker!

20140425-153128.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *