Review: FoodWeLove-box Oktober 2013

DSC_0011
De FoodWeLove-box lag deze week weer op mijn deurmat! Prrrrettig!
Een kleine sneak-peak eerder verklapte al dat het een couscous-box zou worden en niets is minder waar. Heerlijke arabische ingredienten verrijken mijn keukenskastjes en koelkast.

Dit zat er in de FWL-box van oktober:

DSC_0013
Couscous van Dari. Een bekend merk uit Marokko, dus dat moet goed zitten đŸ™‚ Binnenkort een heerlijk recept op MissFit.nl waarbij ik de couscous heb gestoomd. Dit gaf een heerlijke smaaksensatie.

DSC_0014Gekonfijte citroenen van Alla Marca Food. Ik moest het potje drie keer ronddraaien voor ik zag wat het was. Citroenen ingelegd in zout waardoor de schil zacht wordt en de smaak wat minder zuur maar wel zijn frisheid behoudt. Een heerlijk ingredient om de couscous mee te verrijken.

Res el hanout van Vanilla Venture. Even dacht ik dat ‘t thee was maar Res el hanout is een Marokkaans specerijenmengsel. Het ruikt heerlijk kruidig. In Marokko schijnt iedereen zijn eigen variant te maken. Je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld couscous of Tajines op smaak te brengen.

DSC_0015Biologische amandelen en ongezwavelde abrikozen van The Nuthouse. Veelgebruike producten in Marokko! Ongezwaveld betekent dat ze puur zijn EN zoeter. Gekust door de zon dus heerlijk van smaak.

Saffraan en saffraanbolletje van Crocussativus.nl. Een mysterieus kruid vind ‘t ik altijd maar wat een bom van smaak en wat schattig dat er dit keer plantenbollen in de FoodWeLove-box zitten waarmee ik zelf mijn (dus biologische) saffraan kan gaan kweken. De gedroogde stampers van de Saffraankrokus zijn de Saffraandraadjes en zeer kostbaar. Je hoeft er maar weinig van te gebruiken om je hele gerecht een heerlijke volle smaak te geven.

Marokkaanse koekjes van marockoekjes.nl. Zoals je ziet geen foto van de koekjes en dat heeft alles te maken met een biecht die ik moet doen; de koekjes hebben de foto niet gehaald omdat ik ze meteen wilde proeven. Ik kan je vertellen…smullen! Ik heb ze wel eerlijk gedeeld met een aantal getuigen bij het openen van de FWL-box :-). De koekjes worden met de hand gemaakt en bevatten natuurlijke ingredienten, altijd goed dus! De koekjes zijn ingelegd met hazeloot, walnoot en andere noten. Delisch!

Prettige korting bij Household Hardware.Schermafbeelding 2013-10-26 om 20.26.38 Helemaal in de arabische hemel beland en vol met inspiratie om met al deze lekkernijen de keuken in te duiken, is het natuurlijk extra leuk als je dan ook je eigen couscouspan of tagine kunt gebruiken. In de FWL-box van oktober zit een fijne korting van 5 euro bij besteding van 20 euro bij de webshop van HouseHoldHardware.

Altijd leuk: Je krijgt de heerlijkste recepten bij je box zodat je direct aan de slag kunt met je aanwinsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *